Fajtajellegű almalevek egy családfa gyümölcséből

Kóstolja meg almaleveinket és fedezze fel
az ízbéli különbséget!

Jablkové šťavy
zo záhrady
s rodokmeňom

Spoznajte ten rozdiel v chuti

Történetünk

Nyékvárkony évszázadokon át az Amade család ősi otthona volt. E nemesi család gazdasági területei az egész falura kiterjedtek, és tele voltak almaültetvényekkel, gazdagon termő almafákkal. Almaimádóként szeretettel ápoljuk tovább az almatermesztés hagyományát a községben.

Az elöregedett fákat új, hasonlóan nemes almafák váltották fel, az alma iránti szenvedélyünk pedig hét almafajta termesztésében testesedett ki. Minden fajtát külön dolgozunk fel, hogy megmutathassák egyedi karakterüket. Tudjuk, e nemes gyümölcsből csak odafigyeléssel készülhet nemes ital.   

Elhelyezkedés

Nyékvárkony község a Csallóközben található. Ez a régió a kiváló termőtalajáról és a szinte egész évben uralkodó napsütésről ismert, amely almaleveink ízében is felfedezhető.

Finom és egészséges felfrissülés

Almaleveink tele vannak vitaminokkal és olyan az ízük, akárcsak a friss almáé. Az édes, a fanyar és az édes-savanyú ízek kedvelői is megtalálják köztük a kedvükre valót.

Kukkonia Garden

Az almát egy 8,3 hektáros gyümölcsösben termesztjük, és az éves terméshozamunk eléri a 100-150 tonnát. Remekül érzi magát nálunk a Golden Delicious, az Idared, a Braenburn, a Topaz és a Jonagold, amely fajtákból egyedülálló almaleveink készülnek. 

 

Golden Delicious

A Golden Delicious alma először zöldre érik, később aranysárgára színeződik. A zöld gyümölcs húsa lédús, erősen savas jellegű, míg a sárga gyümölcsben a savasság visszafogottabb, és az édes jegyek kerülnek előtérbe. Almalevünk mindkét ízvilágot, az édest és az édes-savanyút is magában hordozza, akárcsak az érett nyári almák.

Idared

Az Idared alma otthon érzi magát nálunk, és mi is nagyon szeretjük. Az egyik legnépszerűbb almafajta gyümölcsöseinkben. Kezdetben zöld és piros színárnyalatú, majd a nyári napsütés hatására sötétvörösre színeződik. Az Idared alma krémes húsa lédús és mézédes almalevet ad. Íze a napsütéses nyár minden emlékét felidézi. 

 

Braeburn

Kínálatunk legfiatalabb tagja a távoli Új-Zélandról érkezett. Mélyvörös színe a késői érés eredménye. A Braeburn alma szilárd húsa édes ízeket rejt, kesernyés jegyekkel, melyek egyedülálló karaktert kölcsönöznek almalevünknek. 

 

Topaz

A cseh almafajta ellenállóképességének köszönhetően került be gyümölcsöseinkbe. A szívós, betegségeknek ellenálló fák piros almát teremnek, halvány csíkokkal. A gyümölcs jól eltartható, és magas sav-, ám alacsony cukortartalmú gyümölcslevet ad. A savanykás ízek kedvelőinek ajánljuk.  

 

Jonagold

Ez a népszerű almafajta a Jonathan és a Golden Delicious keresztezésével jött létre. A Jonagold almafa nagy, zöldessárga, fűszeres aromájú gyümölcsöt terem, melynek íze a préselés után kivételes és utánozhatatlan. Ami a borászoknak a Chardonnay, az nekünk a Jonagold. 

 

Cuvée

Nyékvárkonyi gyümölcsösünkben hét almafajtát termesztünk, és a maga módján mindegyik különleges. A fajták érettségben, színben és ízben különböznek egymástól. Zamatuk a mézédes és az enyhén savanykás aromák között változik. Némelyek enyhén keserűek, mások gazdag fűszeres jegyeket hordoznak. A kevert almalében igyekszünk úgy elegyíteni a fajtákat, hogy a legkiegyensúlyozottabb ízvilágot érjük el, harmóniában családfa gyümölcsének sokszínűségével. 

 

Selena

A Selena egy cseh nemesítésű almafajta, melyet gyümölcsösünkben kis területen termesztünk. Ez a kései virágzású, ellenálló fajta vékonyhéjú, pirosra érő almákat terem, melyek fehér gyümölcshúsából enyhén savas, mégis édes almalevet préselünk. 

 

Gyártási folyamat

Az almalevekhez használt almát a legmodernebb technológiával, a gyümölcslevek feldolgozására és préselésére vonatkozó legszigorúbb kritériumoknak megfelelő, kiváló minőségű aszeptikus gyártósoron dolgozzuk fel. Almaimádókból álló csapatunk egész évben azon dolgozik, hogy a legfinomabb fajtájú almalevek kerüljenek az Ön pazarul megterített asztalára.

Gyártás

Egyenesen a gyümölcsösből

A kézzel szedett almáinkat röviddel a betakarítás után átszállítjuk a közelben található feldolgozónkba. Így mindig friss almákból készül gyümölcslevünk.

Kíméletes feldolgozás

A beérkező almákat még egyszer kézzel átválogatjuk, majd kétszer megmossuk. Így kizárólag egészséges, tiszta almák kerülnek feldolgozásra. A darálás után szalagpréssel préseljük ki a gyümölcsök levét, ami ezután egy durva szűrőn keresztül jut a tartályokba, ahonnan végül a csomagolásokba töltjük. A kíméletes szűréssel és pasztőrözéssel igyekszünk minél többet megőrizni almalevünk értékes vitaminjaiból és rostjaiból.

Legrövidebb út

Azzal, hogy helyben termesztett almáinkat dolgozzuk fel, nem csak a minőséget garantáljuk, de a polcokra kerülő termékeink környezeti terhelését is csökkentjük. Gyümölcseink zamata a lehető legrövidebb úton jut el a boltok polcaira és az önök asztalára.

Felfrissülés kicsiknek és nagyoknak

A jól behűtött almalé tökéletes frissítő. Finom, házi készítésű nyári üdítőitalainkban is fogyaszthatják kicsik és nagyok egyaránt.

Forró italok

Nyári italok

Merch

Ha Ön is almaimádó, akkor hagyja, hogy kifinomult ízlését a környezete is megismerje. Ismerőseinek megmutathatja vászontáskánkat, vendégeit pedig lenyűgözheti a családfa gyümölcséből származó almalevek fogyasztására készített gyönyörű poharainkkal.